Verpleging en thuiszorg

Over ons

Als je met gezondheidsproblemen kampt, verdien je de beste zorg met de beste kwaliteit, zodat je snel geneest of zodat je comfort en welzijn geoptimaliseerd kunnen worden. 

 

Met een beperkt aantal vaste verpleegkundigen zorgen we iedere dag weer voor een zorg die aangepast wordt aan uw leefomgeving en uw gezinssituatie.

Onze thuisverpleegkundigen

Coördinator regio Zottegem en deelgemeenten - Herzele en deelgemeenten - Sint-Lievens Houtem

Thuisverpleging regio Zottegem

Debby van de Giessen

Verpleegkundige en zaakvoerster

Hallo, ik ben Debby, verpleegkundige en zaakvoerster van Thuisverpleging Debby. Ik ben een gepassioneerde verpleegkundige die altijd al de droom had om mensen te helpen en te verzorgen. Na een carrière als HR assistent/manager besloot ik uiteindelijk mijn droom na te jagen en mij om te scholen tot verpleegkundige.

Zorgkundige Zottegem

Shari Verhelst

Zorgkundige plus

Ik ben Shari, dochter van Debby. Als jonge zorgprofessional met een groot hart voor zorgbehoevende mensen heb ik mijn studie als zorgkundige plus afgerond en ambieer ik een opleiding tot verpleegkundige.

Ik heb ervaring opgedaan in woonzorgcentra en ziekenhuizen, maar ontdekte dat de band in de thuiszorg veel hechter is en mij meer voldoening geeft. Ik wil de mensen verzorgen zoals ik zelf verzorgd zou willen worden en kan de patiënten en hun familie de nodige aandacht geven. Voor mij gaat het om veel meer dan alleen werken; elke dag ga ik met een glimlach naar mijn patiënten om hen de beste zorg te bieden.

Thuisverpleging in Zottegem

Marc Van Reepingen

Verpleegkundige

Met zijn zorgzaamheid, uitgebreide ervaring, rustige aard en liefdevolle benadering is hij ongetwijfeld een waardevol lid van ons verpleegkundig team. Zijn dubbele rol als verpleegkundige op de Intensive Care in het ziekenhuis laat zien dat hij bekwaam is in het omgaan met complexe en kritieke situaties. Patiënten kunnen zich nu ook gelukkig prijzen met Marc als hun zorgverlener aan huis!

Coördinator regio Oosterzele - Balegem - Landskouter - Gijzenzele

Thuisverpleging in Zottegem

Linda Meersman

Verpleegkundige

Thuiszorg aan de hoogste kwaliteit

Zorg op maat van de patiënt

Wij bieden professionele verpleegkundige zorg aan huis, zodat onze patiënten comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Bij Thuisverpleging Debby staan we garant voor een persoonlijke aanpak op maat van de patiënt.

Verpleegkundige aan huis

Onze visie - doelstelling als team

Zelfstandig thuis wonen mogelijk maken

Ons doel/drijfveer is, de mensen die zorgbehoevend zijn, te kunnen helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Anderzijds willen wij de mensen die tijdelijke zorg nodig hebben, hen zo snel mogelijk hun onafhankelijkheid terugbezorgen.

Een luisterend oor en een steun in moeilijke tijden

Patiënten maar zeker ook hun familie, kunnen steeds bij ons terecht voor een luisterend oor, een glimlach en onze steun in moeilijke periodes. Het is voor ons belangrijk dat jullie het gevoel hebben er niet alleen voor te staan. Wij zijn er als team om voor onze patiënten te zorgen, er te zijn, en om een zo goed mogelijke zorg aan jullie te bieden, samen! Wat voor ons belangrijk is als verpleegkundige is dat de patiënt zich goed en veilig voelt. Hij /zij moet in alle vertrouwen met ons kunnen praten. De patiënt moet weten dat hij of zij centraal staat in de verzorging. Het doel van de verpleging is voor ons het behoud of verbeteren van de zelfredzaamheid van de patiënt met inspraak van hem/ haar. Wat kan hij of zij verdragen zowel fysisch als mentaal, wat is voor de familie haalbaar, … , maar wel in samenspraak met de patiënt. Ook met andere beroepsgroepen samenwerken (dokters, thuishulp, kiné,..), dit in overleg met de patiënt, vinden wij een doel van ons werk.

Thuisverpleging is meer dan enkel zorg bieden

Verpleging is voor ons ook proberen om de patiënt (en de familie) eens alles te laten vergeten. Ook over ‘koetjes en kalfjes’ praten hoort bij onze job. Het moet ook eens luchtig kunnen zijn. Verpleging is voor ons als team, natuurlijk veel meer dan wat wij hiervoor hebben beschreven, maar wij proberen vanuit dit standpunt steeds naar patiënten toe te gaan. Dit is de basis waar wij ons proberen aan te houden in de omgang met mensen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en moeten we ook zo met elkaar proberen om te gaan.

Debby Van De Giessen

Als verpleegkundige is het van groot belang om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de medische en verpleegtechnische materie. Hierdoor kan ik niet alleen de beste zorg bieden aan mijn patiënten, maar kan je hen ook beter adviseren en informeren over hun gezondheid en welzijn. 

De cruciale bijdrage van up-to-date kennis in de gezondheidszorg

Om dit te bereiken, zijn bijscholingen en trainingen onontbeerlijk. Ik neem regelmatig deel aan bijscholingen,  zo kan ik mijn kennis en vaardigheden op peil houden en verbeteren. Dit kan variëren van specifieke medische onderwerpen zoals de behandeling van bepaalde aandoeningen, tot verpleegtechnische vaardigheden zoals het toedienen van medicatie of het plaatsen van een infuus. Maar bijscholingen gaan verder dan alleen het vergaren van kennis en vaardigheden. Het kan ook helpen om onze communicatie- en samenwerkingsvaardigheden te verbeteren, zodat we nog beter kunnen samenwerken met collega’s en andere zorgprofessionals om de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Door regelmatig deel te nemen aan bijscholingen en onze kennis en vaardigheden up-to-date te houden, kunnen wij als verpleegkundigen en zorgkundigen plus een nog grotere bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze patiënten.

Mijn toewijding aan patiëntenzorg op maat

Ik kan mezelf wel omschrijven als een rustige, zorgzame en empathisch karakter en met het hart op de juiste plaats. Ik streef er altijd naar om aangepaste zorg te bieden in samenspraak met de patiënten en hun familie, en met respect voor hun wensen en behoeften. Belangrijk bij ons is ook dat de patiënten in ons team individueel worden besproken om zo de beste zorg te bieden. Mijn voldoening haal ik uit het feit dat wij als team echt een verschil kunnen maken in het leven van ons patiënten, en dat we hen kunnen helpen om zich beter te voelen, zowel fysiek als mentaal. Met ons luisterend oor en onze hartelijke persoonlijkheden zijn we een echte steun voor iedereen die ons nodig heeft.