Hygiënische zorgen

We helpen bij het wassen en de persoonlijke hygiëne, bij het in- en uitstappen uit bed, bij het verversen van de kledij en het incontinentiemateriaal.

Hygiënische zorgen: wassen en verzorgen aan huis

Wat zijn hygiënische zorgen?

Bij hygiënische zorg draait alles om persoonlijke hygiëne. Deze dagelijkse taken zijn gericht op het handhaven van een schone en gezonde persoonlijke omgeving. Ons doel is niet alleen om u te ondersteunen bij het wassen en verzorgen, maar ook om u een gevoel van welzijn en comfort te bieden. Door te zorgen voor een frisse en gezonde staat, laten we onze patiënten stralen met een gevoel van vitaliteit.

 

Hygiënische zorgen omvat verschillende taken die onze verpleegkundigen kunnen uitvoeren:

  • Wassen en assisteren tijdens het baden
  • Hulp bij het aan- en uitkleden.
  • Wassen van het haar en lichaam
  • Verversen van incontinentiemateriaal
  • Mondverzorging
  • Wondverzorging
  • Nagelverzorging

Bij Thuisverpleging Debby begrijpen we dat persoonlijke hygiëne een gevoelig onderwerp kan zijn, vooral als u zorgbehoevend bent. Daarom bieden we een empathische benadering en individuele aandacht, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

 

Waarom hygiënische zorgen door een verpleegkundige?

Hygiënische zorgen verleend door een verpleegkundige bieden tal van voordelen en waarborgen een hoog niveau van professionele zorg. Hier zijn enkele redenen waarom u kunt kiezen voor hygiënische zorg door een verpleegkundige:

Medische expertise

Verpleegkundigen hebben een grondige medische kennis en begrip van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Ze zijn opgeleid om de specifieke behoeften en vereisten van patiënten op het gebied van hygiëne te begrijpen. Hierdoor kunnen ze zorg op maat bieden die afgestemd is op uw individuele situatie en gezondheidstoestand.

Professionele aanpak

Verpleegkundigen zijn getraind in het hanteren van hygiëneprotocollen en het toepassen van de juiste technieken om een optimale hygiëne te waarborgen. Ze hebben de nodige ervaring om hygiënische zorgen op een efficiënte en effectieve manier uit te voeren, rekening houdend met uw comfort en veiligheid.

Multidisciplinaire samenwerking

Verpleegkundigen werken vaak nauw samen met andere zorgverleners, zoals artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Dit zorgt voor een geïntegreerde benadering van uw zorg, waarbij hygiënische zorgen worden afgestemd op uw bredere zorgbehoeften en behandeling.

Continuïteit van zorg

Door te kiezen voor hygiënische zorg door een verpleegkundige kunt u profiteren van de continuïteit van zorg. Verpleegkundigen kunnen regelmatig uw hygiënebehoeften evalueren, aanpassingen maken indien nodig en eventuele veranderingen in uw gezondheidstoestand opmerken. Dit zorgt voor een consistente en betrouwbare zorgervaring.

Hygiënische zorgen aan huis

Thuisverpleging op maat nodig?

Verpleging met een persoonlijke touch

Wij bieden professionele verpleegkundige zorg aan huis, zodat onze patiënten comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Bij Thuisverpleging Debby staan we garant voor een persoonlijke aanpak op maat van de patiënt.

Thuisverpleging Debby: Hygiënische zorg op maat

Uw welzijn staat centraal

Kies voor Thuisverpleging Debby en ontvang de zorg die u verdient. Met toewijding en passie staat ons zelfstandige team van verpleegkundigen volledig klaar voor uw hygiënische behoeften.

In een tijd waarin ziekenhuisverblijven steeds korter worden, begrijpen wij dat hoogwaardige zorg thuis essentieel is. Als gespecialiseerde thuisverpleegkundigen bieden wij zorg op maat, met speciale aandacht voor uw persoonlijke hygiëne.

Bij Thuisverpleging Debby gaan we verder dan alleen zorg verlenen. Ons doel is om comfort, welzijn en empathie te creëren tijdens de hygiënische zorgmomenten. Samen met ons ervaren team van verpleegkundigen luisteren we naar uw behoeften en wensen, en passen we de zorg daarop aan. Wij streven constant naar professionele groei en bijscholing om onze verpleegtechnische vaardigheden te verbeteren. Hierdoor kunnen we u de beste zorg bieden op het gebied van thuiszorg. U kunt vertrouwen op onze hoge kwaliteitsnormen en onze inzet voor een zorgervaring die u verdient.

Hygiënische zorg aan huis

Veelgestelde vragen

Je hebt geen doktersvoorschrift nodig voor hygiënische verzorging. Denk hierbij aan wassen, aankleden, en wondzorg. 

Je hebt wel een doktersvoorschrift nodig voor de volgende zorgen: 
Inspuitingen
Wekelijks klaarzetten medicatie
Blaassondage
Lavement
Sondevoeding
Compressietherapie
Aanbrengen van zalven
Parenterale voeding
Palliatieve zorgen
Plaatsen & toezicht houden op intraveneuze en subcutane perfusie (bv. pijnpompen)
Stomazorg
Aanbrengen van oog/oordruppels post-operatief
Suprapubische zorg
Bloedafnames
PCR-testen
Toedienen van insuline

Wij passen de derdebetalersregeling toe. Dit houdt concreet in dat de tegemoetkoming van de verplichte ziekteverzekering rechtstreeks aan het ziekenfonds zal worden aangerekend indien de patiënt in regel is. Ontdek hier onze tarieven.

Dagelijkse hygiënische verzorging is een basisrecht voor iedereen. Voor patiënten die tijdelijk of permanent niet zelf kunnen voorzien in deze zorg, staan we klaar om te helpen. Hierbij kijken we naar de zorgbehoefte en hechten we bovendien veel waarde aan comfort voor de patiënt

Iedereen die is aangesloten bij een ziekenfonds. En alle ziekenfondsen komen in aanmerking: De Voorzorg, Christelijke Mutualiteiten, Partena, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Liberale, Onafhankelijk en noem maar op. Het maakt niet uit bij wel ziekenfonds je bent, wij werken voor ze allemaal.