Thuisverpleging Sint-Lievens-Esse

Heb je thuisverpleging nodig in Sint-Lievens-Esse? Bij Thuisverpleging Debby kan je terecht voor professionele verpleegkundige zorg aan huis.  Met onze persoonlijke aanpak, op maat van elke patiënt, zorgen wij ervoor dat je comfortabel thuis kunt blijven wonen in Sint-Lievens-Esse. Ontdek de voordelen van onze professionele thuisverpleging en ervaar het gemak van zorg op maat bij jou thuis.

Waarom thuisverpleging in Sint-Lievens-Esse?

De rol van thuisverpleging in de gezondheidszorg

Thuisverpleging biedt talloze voordelen voor iedereen die zorgbehoevend is. Het biedt de mogelijkheid om te herstellen, verzorgd te worden en te genieten van hoogwaardige zorg, allemaal in het comfort van je eigen woning.

Comfort en gemak

Thuisverpleging bied je de mogelijkheid om in je eigen vertrouwde omgeving te herstellen of verzorgd te worden. Je hoeft niet naar een ziekenhuis of zorginstelling te gaan, waardoor je je comfortabeler voelt en sneller kunt herstellen.

Persoonlijke zorg op maat

Thuisverpleging is er voor jou, met oog voor jouw specifieke behoeften en wensen. Ons zorgteam stemt de zorg volledig af op jou als uniek individu, zodat je de persoonlijke aandacht en zorg krijgt die je nodig hebt. Bij thuisverpleging is er ruimte voor oprechte interactie en de mogelijkheid om een vertrouwensband op te bouwen.

Flexibiliteit in planning

Met thuisverpleging kan je de zorgmomenten afstemmen op jouw planning en behoeften. Dit biedt meer vrijheid en flexibiliteit in vergelijking met vaste schema's in zorginstellingen. De verpleegkundigen kunnen zich aanpassen aan jouw agenda, wat bijdraagt aan een betere balans tussen zorg en andere activiteiten in je leven.

Onze thuiszorg in Sint-Lievens-Esse

Ontdek onze diensten

Elke persoon is uniek met specifieke zorgbehoeften en bij Thuiszorg Debby eren we die individualiteit. Onze benadering is flexibel en op maat om precies aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie. We combineren hartelijke zorg met professionele diensten om jouw comfort en levenskwaliteit te verbeteren, alles in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Ontdek onze zorg op maat die wij bieden met onze thuisverpleegkundige diensten in Sint-Lievens-Esse:

Thuisverpleging Sint-Lievens-Esse

Wondheling is een complex proces waarbij de genezing verstoord kan raken omwille van diverse redenen. Daarom bieden wij gespecialiseerde behandelingen voor complexe wonden. Ons deskundige team staat voor je klaar om professionele zorg te verlenen en ervoor te zorgen dat je wond optimaal herstelt. Vertrouw op onze expertise voor de beste wondzorg die je nodig hebt.

Hygiënische zorgen zijn belangrijk voor het welzijn van onze patiënten. Juist daarom bieden we zorg op maat om te zorgen dat onze patiënten zich steeds goed in hun vel voelen. Ons toegewijde team van zorgverleners staat klaar om te helpen bij taken zoals wassen, aankleden en andere dagelijkse verzorging. We streven ernaar om deze taken uit te voeren met empathie, respect en discretie, zodat onze cliënten zich comfortabel en verzorgd voelen.

Op basis van medische voorschriften bezoeken wij patiënten om injecties toe te dienen of medicatie te geven of aan te brengen, zoals voorgeschreven door de behandelende arts.

Wij houden de conditie van de stoma nauwlettend in de gaten en zijn verantwoordelijk voor het vervangen ervan. Afhankelijk van de situatie van de patiënt, kunnen we ook instructies geven om zelf de stoma te vervangen. Dit kan een colostoma op de dikke darm, een ileostoma op de dunne darm of een urostoma op de urinewegen betreffen.

We helpen bij het toedienen van voeding wanneer de patiënt niet meer in staat is om zelf te eten. De voeding wordt dan toegediend via een sonde in de neus of rechtstreeks naar de maag met behulp van een voedingspomp. We begrijpen de complexiteit van deze situatie en zijn er om ervoor te zorgen dat de patiënten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor hun welzijn en herstel.

TPN, afkorting voor ‘totale parenterale nutritie’, verwijst naar voeding die intraveneus wordt toegediend aan patiënten die niet in staat zijn om op eigen initiatief voedsel in te nemen. Het toedienen van deze voeding vereist gespecialiseerde training en wordt uitgevoerd door gekwalificeerde verpleegkundigen. Op deze manier kunnen we zorgen voor de benodigde voedingsstoffen voor deze patiënten en hen de ondersteuning bieden die ze nodig hebben om hun gezondheid te behouden.

Infuustherapie is een veelgebruikte methode waarbij vocht of medicatie wordt toegediend met behulp van een infuus. De essentiële vloeistoffen worden via een naald en/of buisje in een bloedvat, lichaamsholte of onder de huid gebracht. Deze therapie kan verschillende doeleinden hebben, zoals het toedienen van vocht, antibiotica, chemotherapie, totale parenterale voeding (TPV) en morfine.

In de laatste levensfase staan we klaar om patiënten en hun naasten te ondersteunen. Met palliatieve zorg streven we naar verbetering van comfort, pijnverlichting en behoud van levenskwaliteit. Ons team werkt nauw samen met het palliatief team van Gent-Eeklo en biedt uitgebreide psychosociale begeleiding. We houden rekening met de fysieke, sociale, psychologische en spirituele behoeften van de patiënt. Ons doel is een betekenisvolle en waardige laatste levensfase te bieden, waarbij we streven naar comfort, verbondenheid en zingeving.

Vanwege het risico op interne letsels worden darmspoelingen alleen uitgevoerd door gekwalificeerde verpleegkundigen, op aanbeveling van een arts. Deze voorzorgsmaatregel waarborgt de veiligheid en het welzijn van de patiënt. Ons ervaren verpleegkundig team is bekwaam in het uitvoeren van darmspoelingen en werkt nauw samen met artsen om de beste zorg te bieden. U kunt vertrouwen op onze expertise en toewijding om uw gezondheid en veiligheid te waarborgen tijdens dit proces.

Tijdens de opvolging van diabetes richten we ons niet alleen op de controle van uw bloedsuikerspiegel, maar ook op andere belangrijke aspecten zoals dieet, lichaamsbeweging en medicatiebeheer. We bieden praktische tips, advies en ondersteuning om u te helpen gezonde keuzes te maken en uw diabetes onder controle te houden.

Nazorg van de ogen na een oogoperatie of chirurgische ingreep. Op medisch voorschrift doen we een behandeling met een oogzalf of oogdruppels.

Een implanteerbare poortkatheter, ook bekend als port-a-cath, biedt een veilige en effectieve methode voor het toedienen van chemotherapie. Met deze geavanceerde technologie kunnen we de behandeling naadloos laten verlopen, terwijl uw comfort en welzijn centraal staan.

 

Om ervoor te zorgen dat uw poortkatheter optimaal functioneert, is regelmatig onderhoud vereist. Ons verpleegkundig team zal de poortkatheter om de 6 à 8 weken zorgvuldig spoelen. Deze spoeling is van essentieel belang om verstopping en mogelijke complicaties te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat uw behandeling soepel verloopt.

Peritoneale dialyse is een techniek van nierdialyse die gebruik maakt van uw eigen buikvlies als filter om afvalstoffen uit uw bloed te verwijderen. Dit proces gebeurt via een speciaal geplaatste peritoneale dialyse catheter.

Thuisverpleging nodig in regio Sint-Lievens-Esse?

Kies voor een warme zorg op maat

Wij bieden professionele verpleegkundige zorg aan huis, zodat onze patiënten comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Bij Thuisverpleging Debby staan we garant voor een persoonlijke aanpak op maat van de patiënt.

Verpleging aan huis Sint-Lievens-Esse
Thuisverpleging op maat

Waarom Thuisverpleging Debby?

Thuisverpleging Debby

Thuiszorg met een hart, op maat van de patiënt

Als je op zoek bent naar kwaliteitsvolle thuisverpleging in Sint-Lievens-Esse dan kan je terecht bij het zorgteam van Debby. 

 

Onze professionele verpleegkundigen bieden hoogwaardige zorg, zodat je in alle rust en comfort kunt herstellen, zonder je huis te verlaten. Bij ons draait alles om jou. We stemmen de zorg volledig af op jouw specifieke behoeften en wensen. Onze toegewijde verpleegkundigen luisteren naar je en bieden persoonlijke aandacht en zorg op maat. 

 

Kies voor Thuisverpleging Debby. Wij zorgen ervoor dat je de zorg krijgt die je nodig hebt, met aandacht, comfort en flexibiliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen!

Debby

Thuisverpleegster en zaakvoerder

Veelgestelde vragen

Om thuisverpleging in Sint-Lievens-Esse te krijgen, heb je een voorschrift nodig van je behandelend arts. Dit voorschrift geeft de thuisverpleegkundige de mogelijkheid om diverse verpleegkundige taken uit te voeren, aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Wij passen de derdebetalersregeling toe. Dit houdt concreet in dat de tegemoetkoming van de verplichte ziekteverzekering rechtstreeks aan het ziekenfonds zal worden aangerekend indien de patiënt in regel is.